شمال از شمالِ غربی

سینما و ادبیات ــ نوشته‌ها و ترجمه‌های نویسنده‌ی این وبلاگ را بی‌اجازه در هیچ سایت، وبلاگ و نشریه‌ای منتشر نکنید.

چای نیمه‌شب

 

سرم به آخرین جرعه‌ی آخرین چای آخرین شنبه‌ی اردی‌بهشت گرم بود که یادِ کتابِ چای: تاریخچه، شیوه‌های تولید، مصرف و انواعِ آن [همراه با دستورالعمل‌هایی برای تهیه‌ی انواعِ چای سیاه، چای سبز، پونچ، چای سرد، پختِ نان و شیرینی‌های مخصوصِ چای] افتادم و دستورِ چای نیمه‌شب که ظاهراً وقتِ محبوبِ خیلی‌هاست. دستورِ سختی هم نیست؛ ولی اگر جمعیتِ حاضر در خانه‌تان به اندازه‌ی این دستور نیست، یا اصلاً تنهایید و بی‌خوابی‌ به سرتان زده، تعدادِ قاشق‌های چای را مطابقِ سلیقه‌ی خودتان تغییر دهید، همین‌طور شکر را که من مدت‌هاست از زندگی‌ام کنار گذاشته‌ام. نسخه‌ای که نویسنده پیچیده برای جمعی از دوستان است، شما می‌توانید یک ماگ یا بیش‌تر از این چای برای خودتان تدارک ببینید و در غیابِ دوستانِ هم‌کلام کتاب بخوانید:

 

چای نیمه‌شب

موادِ لازم برای ده نفر: شانزده قاشقِ چای‌خوری چای سیاه، یک لیتر آب، هشت عدد پرتقال، دو عدد لیمو و شکر

چای را به‌مدّتِ پنج دقیقه دَم کنید. آبِ میوه‌ها را بگیرید و به چای اضافه کنید. با شکر آن‌را شیرین کنید و حرارت دهید.

 

نامِ عکس ماگِ چای است؛ کارِ تیمی مارسی.

 

چای: تاریخچه، شیوه‌های تولید، مصرف و انواعِ آن [همراه با دستورالعمل‌هایی برای تهیه‌ی انواعِ چای سیاه، چای سبز، پونچ، چای سرد، پختِ نان و شیرینی‌های مخصوصِ چای]

آرنولد فولرز

ترجمه‌ی ملیندا اسکندری

انتشاراتِ ققنوس

چاپِ اوّل

زمستانِ ١٣٨١

  
نویسنده : محسن آزرم ; ساعت ۱۱:٥۸ ‎ب.ظ روز شنبه ٢۸ اردیبهشت ۱۳٩٢